Vytintas kiaulienos kumpis su raudonom devyneriom
Reikės
- 1 Kg kiaulienos kumpio
- 100 ml. raudonų devynerių
- Druskos ne daugiau 100 gr.
- Aitriųjų paprikų
- Saldžiųjų paprikų
- Juodųjų pipirų
Mėsos neplauname, sudedame prieskonius, pilame raudonų devynerių. Ir dedame į indelį su dangteliu. Savaitę laikome šaldytume kiekvieną dieną apverčiant. Po to apvyniojame marle. Ir kabiname gerai vėdinamoje vietoje. Tačiau neturi būti pernelyg daug drėgmės, nes mėsa gali apsitraukti pelėsiu. Vytinau 2 sav. mėsa buvo minkšta.
[…] atskirus padažus sumaišius minėtus ingridientus, pagaminame salotas. Iškepame bulvytes. Pagaminame plėšytą kiaulieną. Ant mėsainių bandelių tepame sūrio padažą, dedame šiltą plėšytą kiaulieną, rukolą, […]